Elevii Kretzulesteni se simt, intr-un fel, purtatorii unui insemn nobiliar, invizibil, care nu le da drepturi in plus, ci inalte datorii: sa fie printre primii care sa cucereasca culmile performantelor din domeniul economic.

 

Decalogul elevului

din ŞCOALA SUPERIOARĂ COMERCIALĂ „NICOLAE KRETZULESCU”

 

 

·         Fii mandru ca eşti elev al acestei instituţii de învăţământ.

·         Fii tu insuţi, ai încredere în forţele tale, fii responsabil în  tot ceea ce faci.

·         Invaţă, învaţă să înveţi - nu uita ca o faci pentru devenirea ta.

·         Ca să fii respectat, respectă-i pe cei din jur! Invaţă să fii amabil, politicos şi tolerant în orice situaţie.

·         Nu uita ca eşti valoros ca om! Ai dreptul la o viaţă şcolară frumoasă, pe care şi tu trebuie să ţi-o făureşti.

·         Invaţă să ai masură în toate! Dovedeşte ce eşti prin latura ta profundă, nu prin aparenţe extravagante.

·          Fii om al timpului modern, dar respectă valorile eterne ale umanităţii: bine, frumos, adevar, libertate, lege, perseverenţă, democraţie, toleranţă, dragoste.

·         Consideră-ţi profesorul prieten şi partener în tot ceea ce înseamnă devenirea ta.

·         Implică-te în viaţa şcolii! Ia atitudine permanent, exprimă-ţi civilizat opiniile, obiecţiile, propunerile, materializează iniţiativele! Doar prin dialogul tuturor se pot găsi şi căi mai bune de a-ţi indeplini dorinţele.

·         Cultivă tot ceea ce este pozitiv în tine! Invaţă că fiinţa şi cultura nu au sens, dacă nu se reflectă în conştiinţa şi în comportament.