. |
. |
EDUCATIE
Proiecte

INITIATA DE COMISIA EUROPEANA - FEBRUARIE 2020
Coordonator: Profesor Doctor GABRIELA DIRLOMAN

Acest program urmareste promovarea valorilor si principiilor Uniunii Europene in randurilor tinerilor, in vederea formarii unei democratii active europene, in care sa nu existe diferente sociale si economice si in care tinerii sa se bucure de pace.

Mai multe informatii puteti gasi pe websitetul proiectului: https://sscnkepas.wixsite.com/mysite
Back To Top

In urma participarii la proiecte ETWINNING in anul scolar 2018-2019, scoala noastra a primit doua diplome europene : DESIGNTHINKING: SOCIAL ENTREPRENEURSHIP BETWEEN EUROPEAN SCHOOLS si FRACTAL DIMENSION OF A COASTLINE si o diploma la nivel national - FIBONACCI SEQUENCE LIVES IN MIDIEVAL FORTRESSES
In anul scolar 2019-2020 sunt in derulare mai multe proiecte Etwinning:
- IMPREUNA IN EUROPA. DEZVOLTARE DURABILA SI STAT DE DREPT
- MATH ILLUSIONS: DEMYSTIFIED
- REUSE THE REFUSE
DESIGNTHINKING: SOCIAL ENTREPRENEURSHIP BETWEEN EUROPEAN SCHOOLS |
![]() |
FRACTAL DIMENSION OF A COASTLINE |
![]() |
FIBONACCI SEQUENCE LIVES IN MIDIEVAL FORTRESSES |
![]() |
Back To Top

MOBILIZAREA TINERILOR EUROPENI PENTRU SUSTINEREA OBIECTIVELOR DE DEZVOLTARE DURABILA
PROIECTUL ESTE CO-FINANTAT DE UNIUNEA EUROPEANA
Coordonator: Profesor Doctor GABRIELA DIRLOMAN
Este din ce in ce mai evident ca traim intr-o lume complexa si globalizata, cu noi tendinte globale, probleme si provocari. Dimensiunea globala este parte din vietile noastre de zi cu zi si creeaza provocari, in special in randul tinerilor, care gasesc acest fenomen dificil de inteles. Ei au multiple surse de informatie, dar uneori le este mai greu sa inteleaga, sa isi creeze propria viziune despre lumea in care traiesc, sa isi exprime sentimentele si sa actioneze. De aceea, proiectul Walk the Global Walk urmareste dobandirea competentelor cheie pentru sustenabilitate de catre elevi si profesori, pentru a indeplini pana in 2030 cele 17 obiective de dezvoltare durabila (ODDuri). Aceste competente cheie sunt:
* Competenta de gandire sistemica
* Competenta de anticipare
* Competenta normativa
* Competenta de actiune strategica
* Competenta de invatare prin colaborare
* Competenta de gandire critica
* Competenta deconstientizare de sine
* Competenta de rezolvare integrata aproblemelor.

Mai multe informari gasiti la urmatorul link: http://globalgeok.blogspot.com
Back To Top

Proiect finantat de Ministerul Mediului din Germania
Coordonator: Profesor Doctor GABRIELA DIRLOMAN
Ca urmare a studiilor efectuate de specialisti, Ministerul Mediului din Germania a initiat proiectul BEACON (Bridging European and Local Climate Action) la care si liceul nostru este partener, alaturi de Societatea Nationala de Reciclare a Bateriilor si UFU-Germania. Proiectul promoveaza actiunile in domeniul protectiei climei si faciliteaza un schimb intre parteneri la nivel national, local si educational din Europa. Scopul proiectului este de a consolida cooperarea bilaterala si multilaterala intre partenerii din proiect pentru implementarea tintelor stabilite prin Acordul de la Paris, care urmareste reducerea gazelor cu efect de sera, indeosebi a CO2, militand pentru actiuni care vizeaza stoparea schimbarilor climatice de pe Glob.

Mai multe informari gasiti la urmatorul link: http://globalgeok.blogspot.com
Back To Top

Incepand cu 8 mai 2019, se deruleaza in Scoala Superioara Comerciala Nicolae Kretzulescu proiectul "Young Digital Leaders", sustinut de Group of The European Youth for Change (GEYC), Romania. Proiectul are ca scop formarea si dezvoltarea abilitatilor tinerilor de a face alegeri online corecte. Prin acest program se urmareste sprijinirea elevilor pentru a deveni consumatori critici de informatii online, respectuosi si eficienti in comunicarea online si experti in ale altor persone in mediul online. La acest proiect participa elevi din clasele:
9 A - coordonator prof. Barabas Valentina Nina![]() |
. |
. | 9 B - coordonator prof. Ionescu Maria ![]() |
9F - coordonator prof. Panciu Camelia 9 E - coordonator prof. Rujoiu Maria Steliana |
. |
Back To Top

Social entrepreneurship betwen eneuropean schools

Detalii legate de proiectul "Designthinking: social entrepreneurship betwen eneuropean schools" pot fi vizualizate AICI
Back To Top
Olimpiade si Concursuri


Faza municipala s-a desfasurat la sala liceului Ion Creanga si a avut ca sponsor principal, ca in fiecare an de altfel, concernul Mc Donald's.

Elevii nostri s-au comportat exemplar si au dat dovada atat de o tehnica buna dar si de fair-play, obtinand in final dupa 6 ore de joc, mentiune prin Mihalache Vlad si Enache Maria. Profesorul coordonator al echipei a fost Prof. Toma Aida
Back To Top
Viziune/Misiune

* Sa fie o scoala ancorata mereu in realitatile socio-economice;
* Sa cultive valorile asumate: integritate, curaj, profesionalism;
* Sa functionioneze potrivit unui principiu economic de succes: NU FALIMENTULUI in viata personala si publica, DA REUSITEI ! ;

* UN MEDIU DE EXCELENTA in dezvoltarea personala si PROFESIONALA
* ABC-ul UNEI CARIERE DE SUCCES IN DOMENIUL ECONOMIC
* Mediul propice DE A te forma ca CETATEAN EUROPEAN.

Valorile promovate de Scoala Superioara Comerciala "Nicolae Kretzulescu":
Integritate- a aderara la cele mai inalte standarde etice si morale, a avea control asupra propriilor actiuni, cuvinte, dorinte impulsuri si a avea un comportament adecvat oricarei situatii;
Performanta- numai performanta rezista schimbarilor, altfel, alegerea in orice domeniu devine din ce in ce mai dificila; oferim elevilor sansa de a se pregati la un nivel superior, intr-o structura preuniversitara solida si performanta, de nivel european.
Responsabilitate- a se implica activ in problemele profesionale si publice, a-si asuma raspunderea pentru propriile actiuni, a gandi prin prisma consecintelor actiunilor si a fundamenta deciziile pe intelepciunea practica.
Profesionalism- a face si bine ceea ce stii sau se presupune ca stii sa faci, a livra excelenta operationala prin educatie si leadership, a cultiva un mediu propice pentru , educare, instruire, competitivitate initiaza, programe educationale la standarde de calitate, capabile sa conduca la progresul cunoasterii, la formarea specialistilor competitivi pe piaaa romaneasca si europeana si la cresterea prestigiului liceului in tara si strainatate.
Perseverenta- Garantia privind calitatea solutiilor izvoraste din exigenta noastra pentru lucrul bine facut si din preocuparea permanenta de a intelege si de a gasi cea mai potivita solutie; consecvent in a gasi puterea de a merge mai departe in ciuda dificultatilor, a esecurilor personale.
Transparenta - principiu etic succeptibil sa contribuie la asigurarea egalitatii de sanse in competitie si accesului echitabil la resurse; a pune la dispozitia tuturor actorilor procesului instructiv-educativ a informatiilor pe care acestia sunt indreptatiti sa le primeasca, in cantitati suficiente si de o calitate ireprosabila.
Respect- consideratie fata de partenerii educationali interni, europeni/internationali si, nu in ultimul rand, fata de propria persoana.
Curaj- utilizarea mintii creative si critice , propunerea de idei noi, folosirea resursele pentru a gasi acele optiuni care se adapteaza mai bine nevoilor .
Spirit de echipa- a lucra in echipa, a impartasi cunostintele dobandite pentru dezvoltare organizationala si personala. Spiritul de echipa este un mix de asteptari, satisfactii, motivatii puse in comun de catre membrii de echipa.
Back To Top
Decalog Profesor/ Decalog Elev

- Lasa-ti acasa grijile, nelinistile si lacrima! Adu in fata elevului tau increderea si zambetul!
- Imbraca-te decent, curat si frumos! Impune un model de vestimentatie!
- Poarta-te frumos! Impune un model de comportament egal, decent, civilizat!
- Lasa varsta la poarta scolii! Fii mereu tanar in spirit!
- Pasioneaza-te de ceea ce faci! Nu intra in inertie!
- Imbina exigenta cu blandetea! Creeaza distanta intre tine si elev, pentru a fi obiectiv!
- Fii ferm si consecvent! Nu cauta popularitatea ieftina!
- Considera-l pe elev egalul tau in gandire, simtire si traire! Evita situatiile conflictuale!
- Gandeste actul intructiv - educativ, ca si cum tu ai fi elevul! Invata in rand cu elevul!
- Intelege dificultatile invatarii si calea eludarii lor!

- Fii mandru ca esti elev al acestei institutii de invatamant.
- Fii tu insuti, ai incredere in fortele tale, fii responsabil in tot ceea ce faci.
- Invata, invata sa inveti - nu uita ca o faci pentru devenirea ta.
- Ca sa fii respectat, respecta-i pe cei din jur! Invata sa fii amabil, politicos si tolerant in orice situatie.
- Nu uita ca esti valoros ca om! Ai dreptul la o viata scolara frumoasa, pe care si tu trebuie sa ti-o fauresti.
- Invata sa ai masura in toate! Dovedeste ce esti prin latura ta profunda, nu prin aparente extravagante.
- Fii om al timpului modern, dar respecta valorile eterne ale umanitatii: bine, frumos, adevar, libertate, lege, perseverenta, democratie, toleranta, dragoste.
- Considera-ti profesorul prieten si partener in tot ceea ce inseamna devenirea ta.
- Implica-te in viata scolii! Ia atitudine permanent, exprima-ti civilizat opiniile, obiectiile, propunerile, materializeaza initiativele! Doar prin dialogul tuturor se pot gasi si cai mai bune de a-ti indeplini dorintele.
- Cultiva tot ceea ce este pozitiv in tine! Invata ca fiinta si cultura nu au sens, daca nu se reflecta in constiinta si in comportament.
Back To Top
Oferta Educationala

DETALII DESPRE OFERTA GASITI AICI
Back To Top
Echipa Manageriala
![]() |
DIRECTOR |
Am ales sa traiesc visul de aur al carierei in invatamant, visul de a fi profesor. Mi-am pus in gand sa fac sa reinvie increderea in scoala romaneasca, luptand cu optimism neobosit, cu mentalitatile, cu tarele de caracter, cu nepasarea sau lipsa de speranta ;si de cate ori eul interior imi spune ca nu am nici o sansa, eu ma incapatanez sa insist... incercand iar... si iar si... pana cand obtin ceea ce mi-am propus - UN CLIMAT DE PERFORMANTA EDUCATIONALA in Scoala Superioara Comerciala Nicolae Kretzulescu.
DIRECTOR ADJUNCT |
![]() |
"Invatatura trebuie sa fie uneori un drum; intotdeauna un orizont" (N. Iorga)
Back To Top
Catedre si Comisii

- LIMBA SI LITERATURA ROMANA
- Prof. IERULESCU LAURA
- Prof. SERBANESCU CARMEN
- Prof. TEODORESCU ADRIANA
- Prof. POPA RODICA
- Prof. BALICI MARIANA
- Prof. CEAUSESCU VALENTIN
- LIMBI MODERNE
- Prof. franceza DANCIU NATALIA
- Prof. franceza ENE FELICIA
- Prof. germana SERBANESCU CARMEN
- Prof. engleza BAJENARU OANA
- Prof. engleza BARABAS VALENTINA
- Prof. engleza STANCIU LAURA
- Prof. engleza CORBAN FLORENTINA
- Prof. italiana CONSTANTINESCU ANDREEA

- MATEMATICA
- Prof. CHIRILA IRIMIA VASILE LAURENTIU
- Prof. CRISTEA RUXANDRA
- Prof. MOISE LUMINITA
- FIZICA
- Prof. IONESCU MARIA
- Prof. STAS IUNONA
- CHIMIE
- Prof. DANCIU SIMONA
- Prof. CIUREA NARIA
- BIOLOGIE
- Prof. CHIROIU CORINA

- SOCIO-UMANE
- Prof. BALAN ELENA
- Prof. MORAR MARIUS
- Prof. HULEA GABRIELA
- ISTORIE
- Prof. doctor TIGAU DRAGOS LUCIAN
- Prof. ULICI ROXANA
- GEOGRAFIE
- Prof. doctor DIRLOMAN GABRIELA
- Prof. PANAIT GETA
- RELIGIE
- Prof. TODORAN LAVINIA
- EDUCATIE FIZICA SI SPORT
- Prof. TOMA AIDA http://www.aidatoma.ro
- Prof. CHIFOR MILEA ELEN

- TEHNOLOGII-STIINTE ECONOMICE
- Prof. economist MIRELA NICOLETA DINESCU
- Prof. doctor economist CHIAC TEODORA
- Prof. economist MENEGATOS VALENTINA
- Prof. doctor economist JABER MOCANU MANUELA
- Prof. economist PANCIU CAMELIA
- Prof. economist CIOMAGA SIMONA
- Prof. economist UGLEAN GABRIELA
- Prof. economist NITA MAGNOLIA
- Prof. economist RUJOIU STELIANA
- Prof. economist HANTULIE CATALIN
- Prof. economist VASILESCU MARIA
- Prof. economist POENARU DELIA RALUCA
- Prof. economist PARASCHIV DANIELA CARMEN
- Prof. economist ALBERT ADINA
- Prof. economist GHENEA GEORGETA
- Prof. doctor economist NEGOITA IOLANDA
- Prof. economist DRUME DOMNICA
- Prof. economist ENE ALINA
- Prof. economist ROSCA MIHAELA
- Prof. informatica ALEXANDRU STEFAN

- NISTOR GEORGE - Analist programator - departament IT
- VASILE ELENA - Tehnician
- IERULESCU ADRIAN - Secretar sef
- ILIE CAMELIA - Ajutor Analist
- POPOVICI GABRIELA - Analist
- VIRLAN ANA - Bibliotecar
- TOMA GHEORGHE - Administrator patrimoniu
- LINU CRINA - Contabil sef
- TOMA ELENA - Contabil
Back To Top