CLUB EUROPEAN
Proiectul “Club European” , infiintat inca din anul 2011, si-a continuat activitatea si in 2013 urmareste ridicarea standardelor calitative ale educatiei formale, informale si nonformale prin stimularea si potentarea competentelor cheie ale educabililor din invatamantul preuniversitar. Clubul European este un spatiu de formare, comunicare, informare, deschidere culturala, intalnire si integrare a valorilor europene. Clubul European urmareste educatia pentru o cetatenie europeana, promoveaza toleranta, solidaritatea, egalitatea, pluralismul european, protectia mediului si a patrimoniului national in context european.
Clubul European vizeaza realizarea urmatoarelor obiectivele specifice:
 • Dezvoltarea capacitatii de adaptare la un sistem unitar de valori
 • Dezvoltarea competentelor de comunicare
 • Dezvoltarea creativitatii si a curiozitatii intelectuale
 • Dezvoltarea gandirii critice si a celei sistemice
 • Dezvoltarea abilitatilor media si a celor de obtinere a informatiilor
 • Dezvoltarea capacitatilor de colaborare si interpersonale
 • Dezvoltarea competentelor de identificarea, formularea si solutionare a problemelor
 • Dezvoltarea abilitatilor de auto-formare
 • Dezvoltarea responsabilitatii sociale •      Pe 11 martie 2011, liceul nostru , Scoala Superioara Comerciala ‘‘ Nicolae Kretzulescu’’ a deschis Clubul European, proiect care vizeaza un demers educativ , novator, unde elevii trebuie sa aiba acces la istorie, cultura si civilizatie europeana , sa poata comunica in limbi straine, sa inteleaga conceptul de multiculturalism, sa promoveze toleranta, respectul, solidaritatea, adica sa isi promoveze o scara de valori astfel incat sa fie pregatiti sa fie cetateni ai Europei.      La deschidere au participat profesori si elevi reprezentanti ai Cluburilor Europeane din liceele : Mihai Bravu, I.L.Caragiale, Grigore Cerchez, Victor Babes, Media, Xenopol, C.A. Rosetti, Kiritescu.
       Printre reprezentantii oficiali s-au numarat dna Cristina Mastacan –CENTRAS, doamnele Crina Stefureac si Georgeta Cuatu metodisti ISMB si directorii liceului nostru : Dinescu Mirela Nicoleta si Tigau Dragos Lucian. Cristescu Florentina, Corban Florentina, Dorojan Ioana, Rizea Nicoleta.
       Cuvantul de deschidere a apartinut doamnei directoare Dinescu Mirela Nicoleta, dupa care s-au desfasurat activitati diverse pe tema ‘‘ Egalitate de sanse pentru femeia in secolul XXI’’
       Dintre numeroasele activitati de prezentare s-au remarcat referatele sustinute de elevii de la I.L Caragiale, Mihai Bravu si Kretzulescu.
       Elevii de la Mihai Bravu au facut o interesanta expozitie de martisoare si icoane care ne-a impresionat, iar expozitia de desene a elevilor kretzulesteni a surprins frumusetea fizica si morala a femeii, acel stimulent al vietii pentru omul normal, pictorul, sculptorul, muzicianul, poetul, filozoful, si omul de stiinta, fiinta in care se pare ca si-ar fi dat mana toate cele noua muze ale lui Zeus.
       Intre prezentari, Kretzulestenii au incantat participantii cu cantece inchinate femeii ( Dogaru de la 12 F si Dragulescu de la 12 G) , iar elevii Lita Ioana, Ciucu Georgian si Andrei Madalina, inspirati de versurile melodiei ‘‘If you really love a woman’’ interpretata de Bryan Adams, ne-au delectat cu dansul lor.
       Activitatea zilei s-a incheiat cu reprezentantii trupei de teatru a clasei 10 F ‘‘Fantasticii’’ a scenetei ‘‘Femeia de ieri si de azi’’ scrisa de elevele Dobre Elena, Lazar Madalina, Savulescu Luana, Tepurlui Ana-Maria de la 10 F si regizata de eleva Lazar Madalina.
         Multumim tuturor participantilor si pe aceasta cale speram sa ne intalnim curand in cadrul activitatilor din calendarul Clubului European din Bucuresti. Si nu in ultimul rand multumim conducerii liceului doamnei directoare Dinescu Mirela Nicoleta, domnului directorului adjunct Tigau Dragos si profesorilor :Cristescu Florentina, Corban Florentina, Dorojan Ioana, Rizea Nicoleta, Georgeta Cuatu,care au facut toate demersurile pentru infiintarea clubului European pentru kretzulestenii si CENTRAS-ului pentru materialele promotionale donate kretzulestenilor.